Αναζήτηση
Πρόσφατα Θέματα
Συνδέσεις
Blog για το Αστροχώρι
------
Μεγαλόχαρη Άρτας
-------------------
Δήμος Τετραφυλίας
---------------------
Το Αστροχώρι στο facebook
---------
Πηγές Άρτας
-------------------
Ξενοδοχείο Πύργος - Μεσόπυργος
----
video από το Αστροχώρι
-----
Φωτογραφίες απο Αστροχώρι
-----
Φωτογραφίες απο Μεγαλόχαρη
-----
Φωτογραφίες απο Μεσόπυργο
------
Φωτογραφίες απο Ελάτη
-------
Φωτογραφίες απο Καστανιά
------
Βραγκιανά Καρδίτσας
--------------
Αργιθέα Καρδίτσας
-----------------
Πηγές Άρτας Facebook
----------
Μεσόπυργος Άρτας Facebook
-------
Ρετσιανά Άρτας Blog
-------------
Καστανιά Άρτας facebook
----------
Μηλιανά Άρτας Facebook
--------------
Νέο Αργύρι
---------------------------
Βρουβιανά
---------------------------
Μεγαλόχαρη Άρτας facebook
-----
Χελώνα Άρτας
---------------------
Οδηγός επιχειρήσεων Άρτας
------
Τετραφυλία FacebookΗ ώρα είναι
Ο καιρός στο Αστροχώρι
ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ
Σας αρέσει το Forum??
Συνταγές του τόπου μας
Σελίδα 1 από 1
Συνταγές του τόπου μας
ΖΕΜΑΤΟΥΡΑ
ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 12 ΑΤΟΜΑ)
2 φλιτζ. τσαγ. καλαμποκάλευρο
1 ½ φλιτζ. τσαγ. γάλα
¾ φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
½ κιλό φέτα τριμμένη
Μία πρέζα αλάτι
Βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη λεκάνη ρίχνομε το αλεύρι, το γάλα, την φέτα και λίγο αλάτι και τα ανακατεύομε, στη συνέχεια ρίχνομε το ελαιόλαδο και συνεχίζομε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Παίρνομε ένα ταψί, το αλείφουμε με λίγο βούτυρο και ρίχνομε μέσα το μείγμα. Το βάζομε στο φούρνο για 30 περίπου λεπτά, στους 150-180 βαθμούς.
ΠΛΑΣΤΟΣ
Υλικά
3 ποτήρια μπομπότα (καλαμποκάλευρο)
1 κιλό χόρτα (σπανάκι, λάπατα, παζιά, βλήτα, φρέσκο κρεμμυδάκι ή ό,τι άλλο διαθέτετε)
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 ποτήρια νερό
100 γρ. τυρί φέτα ή περισσότερο αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα χόρτα και τα ψιλοκόβουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Αλλάζουμε το νερό. Αλατίζουμε και τα αφήνουμε στο νερό.
Στρώνουμε σε χαμηλό λαδωμένο ταψί 1 1/2 ποτήρι κοσκινισμένη μπομπότα.
Απλώνουμε επάνω στη μπομπότα τα χόρτα χωρίς να τα στυραγγίξουμε από το νερό. Ρίχνουμε το τυρί τριμμένο και 1/2 ποτήρι λάδι.
Ρίχνουμε την υπόλοιπη μπομπότα πάνω στα χόρτα να σκεπαστούν.
Παίρνουμε 2 ποτήρια αλατισμένο νερό (το υπόλοιπο από τα χόρτα) και τα ρίχνουμε ραντίζοντας από πάνω μαζί με άλλο 1/2 ποτήρι λάδι.
Ψήνουμε στη χαμηλή θέση στο φούρνο για μιάμιση ώρα, στην αρχή στους 200 και μετά στους 170 βαθμούς.
Μπορείτε να την συνοδευσετε με ξυνόγαλο ή γιαούρτι.
Μην περιμένετε να κρυώσει!
ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ (κρέμα)
Υλικά
1 κούπα φρέσκο γάλα
2 κουταλιές καλαμποκάλευρο
αλάτι
Εκτέλεση
Απλά βράζουμε μαζί το γάλα με το αλεύρι και προσθέτουμε αλατάκι. Κρατάμε το κατσαρολάκι στη φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα.
ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 12 ΑΤΟΜΑ)
2 φλιτζ. τσαγ. καλαμποκάλευρο
1 ½ φλιτζ. τσαγ. γάλα
¾ φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
½ κιλό φέτα τριμμένη
Μία πρέζα αλάτι
Βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη λεκάνη ρίχνομε το αλεύρι, το γάλα, την φέτα και λίγο αλάτι και τα ανακατεύομε, στη συνέχεια ρίχνομε το ελαιόλαδο και συνεχίζομε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Παίρνομε ένα ταψί, το αλείφουμε με λίγο βούτυρο και ρίχνομε μέσα το μείγμα. Το βάζομε στο φούρνο για 30 περίπου λεπτά, στους 150-180 βαθμούς.
ΠΛΑΣΤΟΣ
Υλικά
3 ποτήρια μπομπότα (καλαμποκάλευρο)
1 κιλό χόρτα (σπανάκι, λάπατα, παζιά, βλήτα, φρέσκο κρεμμυδάκι ή ό,τι άλλο διαθέτετε)
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 ποτήρια νερό
100 γρ. τυρί φέτα ή περισσότερο αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα χόρτα και τα ψιλοκόβουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Αλλάζουμε το νερό. Αλατίζουμε και τα αφήνουμε στο νερό.
Στρώνουμε σε χαμηλό λαδωμένο ταψί 1 1/2 ποτήρι κοσκινισμένη μπομπότα.
Απλώνουμε επάνω στη μπομπότα τα χόρτα χωρίς να τα στυραγγίξουμε από το νερό. Ρίχνουμε το τυρί τριμμένο και 1/2 ποτήρι λάδι.
Ρίχνουμε την υπόλοιπη μπομπότα πάνω στα χόρτα να σκεπαστούν.
Παίρνουμε 2 ποτήρια αλατισμένο νερό (το υπόλοιπο από τα χόρτα) και τα ρίχνουμε ραντίζοντας από πάνω μαζί με άλλο 1/2 ποτήρι λάδι.
Ψήνουμε στη χαμηλή θέση στο φούρνο για μιάμιση ώρα, στην αρχή στους 200 και μετά στους 170 βαθμούς.
Μπορείτε να την συνοδευσετε με ξυνόγαλο ή γιαούρτι.
Μην περιμένετε να κρυώσει!
ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ (κρέμα)
Υλικά
1 κούπα φρέσκο γάλα
2 κουταλιές καλαμποκάλευρο
αλάτι
Εκτέλεση
Απλά βράζουμε μαζί το γάλα με το αλεύρι και προσθέτουμε αλατάκι. Κρατάμε το κατσαρολάκι στη φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα.
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Πεμ Νοε 28, 2019 9:03 pm από ΑΛΚΗΣ
» Βουτανιάδα
Κυρ Νοε 20, 2016 4:23 pm από Σπύρος
» Αναζήτηση συγγενών
Τετ Οκτ 28, 2015 5:17 am από lafias1894
» Αστροχώρι Πάσχα 2014
Τρι Φεβ 10, 2015 4:01 am από ΑΛΚΗΣ
» Πραγματοποίηθηκε η ενημερωτική εκδήλωση για τα Αιολικά Πάρκα στο Δήμο Γ.Καραϊσκάκη
Τρι Φεβ 10, 2015 2:20 am από ΑΛΚΗΣ
» Οροπέδιο στο Αστρί
Παρ Απρ 04, 2014 3:56 am από ΑΛΚΗΣ
» Φωτογραφίες από Μεσόπυργο
Πεμ Απρ 03, 2014 9:17 pm από ΑΛΚΗΣ
» Ναός Αγίας Κυριακής Αστροχώρι Άρτας
Τετ Μάης 15, 2013 12:43 am από ΑΛΚΗΣ
» Πάσχα 2013
Κυρ Μάης 12, 2013 7:14 pm από ΑΛΚΗΣ